EU PROJEKT REVITALIZACIJE PROSTORA – Resnički Mali dom kulture na veliku dobrobit zajednice

Gdje Upoznati Partnera Pleternica


gdje upoznati partnera pleternica

Ciljna skupina projekta su 5 organizacija civilnog društva koji će proći edukaciju povlačenja bespovratnih sredstava, a krajnji korisnici su ostalo lokalno stanovništvo s cijelog područja Grada Pleternice koji će se uključivati u aktivnosti, pojasnila je voditeljica projekta Snježana Markota. Aktivnosti koje se planiraju provoditi u sklopu gdje upoznati partnera pleternica su razvoj i provedba programa društvenih centara u zajednici — održavamo 14 obaveznih aktivnosti na mjesečnoj razini 8 folklornih, 4 amatersko-dramske, 2 psihološke gdje upoznati partnera pleternicaa uz ove obavezne imamo i druge kreativne radionice. Imamo i mjesečnu izvedbu kalendara aktivnosti koji izrađujemo svaki gdje upoznati partnera pleternica i objavljujemo kako bi korisnici bili upoznati gdje upoznati partnera pleternica će se u narednom mjesecu u Malom domu kulture raditi.

Planirano je o 8 okruglih stolova s minimalno pet organizacija civilnog društva na temu kulturne baštine, te edukacija o pisanju projekata. Ukupna vrijednost projekta je Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH 15 posto i iz Europskog socijalnog fonda 85 posto. Trajanje projekta je 24 mjeseca, počevši od Ovim projektom prijavitelj i partner nude relativno novi oblik organiziranja sadržaja te upravljanja javnim prostorom. Projekt će se provoditi po načelima civilno-javnog partnerstva kao osnovnog modela razvoja i ustrojstva Malog doma kulture. Za one koji ne žele osjetiti prevelik napor tu je nizinska kružna ruta Požega — Velika — Požega. Ona vodi do izletišta Stari fenjerina kojem možete uživati u slavonskim specijalitetima i pravom slavonskom ugođaju.

Ruta je cijelom svojom duljinom asfaltirana i vodi cestama s malim intenzitetom prometa, što omogućuje nesmetano uživanje u prirodnim ljepotama Požeško-slavonske županije. Pleternica se nalazi na samim vratima požeške Zlatne dolinea kao i ostatak županije poznata upoznavanje kraljevo po vinima. Biciklirajući uz vinograde, moći ćete vidjeti ruže uz svaki red vinove loze. Zanimljivost je da su one zapravo zaštitnice vinogradaupozorit će na pojavu bolesti dva do tri dana cure za jednu noc čabar nego što ona zahvati vinovu lozu. No njihova prisutnost svakako pridonosi i lijepom prizoru. Staza je kružnog tipa, a brdski dio rute od Pleternice do Požeške Koprivnice vodi makadamskom cestom, dok je nizinskom dijelu podloga asfalt, što rutu čini idealnom upoznavanje knin MTB, ali i dame za jednu noć sarajevo bicikle.

Osim što se gdje upoznati partnera pleternica njoj nalazi jedan od najstarijih vinskih podruma u Hrvatskojonaj Vinogorja Kutjevo, nešto zapadnije na Stazu Kutjevo — Venje — Vetovo — Kaptol stoga nemojte izostaviti. Staza kreće iz Kutjeva, prolazi kraj Kutjevačkog dvorca pa se kroz šumarak penje do lokaliteta Vinkomir. Na samom vrhu nalazi se vidikovac Vila Vinkomirs kojeg se pruža prekrasan pogled na Požešku kotlinu i kutjevačke vinograde. Nakon uživanja u tom prizoru slijedi put do Venja, koji produžuje do Kaptola pa kroz Vetovo natrag u Kutjevo.

Stazama lipicanaca i kune možete vidjeti mnoštvo toga u svega 16 kilometara. Staza je kratka, no podloga je zahtjevna pa je nju najbolje istražiti sada tijekom suhih dana. Povezuje jezera Raminac i Pakurnovaca skrenete li s nje na samom početku za samo kilometar, doći ćete i do jezera Pjeskara. Putem ćete moći posjetiti i upoznati obiteljska imanja. U prvom dijelu staze je Državna ergela Lipik i nju svakako posjetite kako biste uživali u društvu prekrasnih lipicanaca. Barokni su to konji poznati po plemenitoj i čvrstoj tjelesnoj građi te jedna od najstarijih i najpoznatijih pasmina konja u Europi. Informacije učitelja. Razredna nastava. Predmetna nastava. Tehnička kultura. Izvannastavne aktivnosti. Erasmus projekti. Školski odbor. Kutak za učenike. Kutak za roditelje. Dokumenti škole. Godišnji plan i program. Školski kurikulum. Financijski izvještaji. Registar ugovora o javnoj nabavi. Akti Škole. Pravna pravila.