Navigation

Slobodne Zene U Bosni I Hercegovini


slobodne zene u bosni i hercegovini

Tuzlanka Tuzlanka, kazu finog izgleda47 godina, trazim prijatelja muskarca ne mladjeg od 40 godina, iskrenog, kulturnog. Djevojku iz sa i okoline Trazim djevojku ili gospodju za druzenje uz nadoknadu Ona traži njega Druženje, veza i mogući brak Tražim Bošnjakinju u Hercegovini i to od g za druženje, vezu i mogući brak. Trazim decka Trazim ozbiljnog,korektnog muškarca za druženje,povremeno vidjanje. Za ozbiljnu vezu i brak Tražim ozbiljnu, iskrenu i slobodnu djevojku u Slobodne zene u bosni i hercegovini i to od g. Avantura za banjalučanke 40 g isključivo zainteresiran za diskretne avanture s konkretnim damama. Tražim slobodnu i ozbiljnu Bošnjakinju Tražim slobodnu i ozbiljnu Bošnjakinju u Hercegovini i to od g, Imam 43g crna kosa zelene oći imam svoj stan i ekonomski sam situiran.

Tražim ozbiljnu i poštenu djevojku Tražim ozbiljnu i poštenu djevojku u Kurve kraljevica i to od g. Plavokosa Iskrenakazu lijepog izgleda, Tuzlanka 47 godinazelim prijateljstvo sa iskrenim finog izgleda muskarcem ne mladjim od 40 godina. Cura trazi gospodina za druzenje ili ljetovanje Ozbiljna diskretna finog izgleda djevojka iz Bosne 24 trazi starijeg gospodina za fino ugodno druzenje ili druzenje putovanja ljetovanja uz obostrano Tražim ozbiljnu i poštenu Bošnjakinju Tražim poštenu i iskrenu Bošnjakinju u cijeloj Bosni i Hercegovini i to od g. Tražim poštenog i ozbiljnog muškarca s kojim bih z Imam 30 godina, slobodna sam, pristojna, brižna, bogobojazna, emocionalna i vrlo porodično orijentisana. Tražim ozbiljnog i uglednog muškarca Želio bih upoznati slobodnog i ozbiljnog muškarca, pravog životnog partnera od 40 do 54 godine. Trazim Ozbiljnog Muskarca. Crnka Trazim Ozbiljnog Situiranog muskarca srednjih god za vezu mozda i brak. Tražim poštenu Bošnjakinju Imam 43g crna kosa zelene oči imam svoj stan i ekonomski sam situiran. Zdravo tražim životnog partnera Nedostaje mi zaljubljenost. Iskrena Tuzlanka 47 godina finog izgledaiskrena zelim prijateljstvo sa iskrenim kulturnim muskarcem a slobodne zene u bosni i hercegovini zna mozda i vise i ne mladjim od 40 godina. Za druženje, upoznavanje, ozbiljna veza i brak Slobodan ozbiljan momak 43g crna kosa zelene oči visok cm težak 72kg imam svoj stan i ekonomski sam situiran.

Tuzlanka 47 Tuzlanka 47 godinaiskrena finog izgleda trazim prijatelja a moguce i vise sa iskrenim ambicioznim muskarcem ne mladjim od 40 godina. Tražim ozbiljnu i iskrenu i slobodnu Bošnjakinju Sellam alejkum Imam 43g crna kosa zelene oči visok cm težak 72kg imam svoj stan i ekonomski sam situiran. Zdravo tražim životnog partnera Bok, pozdrav ako ste zainteresirani za dugotrajnu ljubavnu vezu koja zasigurno može dovesti do tražim muškarca bih, možete doći do mene, želim započeti novi život i Tražim ozbiljnu vezu Pozdrav, ozbiljni čovjek Samo sam slobodna dama koja traži iskrenog i iskrenog muškarca kojem mogu zauvijek vjerovati.

Za ozbiljnu vezu i brak Ozbiljan, slobodan i iskren Bošnjak tražim ozbiljnu, slobodne zene u bosni i hercegovini i iskrenu Bošnjakinju u Bosni i Hercegovini i to od g za druženje, vezi i mogući brak. Predložena je etnička podjela vlasti na svim razinama vlasti i devoluciju središnje države na lokalne etničke zajednice. Međutim, svaka općina Bosne i Hercegovine će biti klasificirana kao muslimanska, srpska ili hrvatska prema planu, čak i one gdje, etnička većina nije bila očita. Međutim, Embargo je bio najviše na štetu Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obranejer je srpska strana naslijedila velik dio arsenala Jugoslavenske narodne armije. Američki slobodne cure valpovo nastavili su njihovu politiku, poznatu kao Lift and strike pomoć i udar. Američki kongres je donio dvije rezolucije, koje pozivaju na ukidanje embarga, ali na obje, predsjednik Bill Clinton je uložio veto, zbog straha od stvaranja raskola između SAD-a i spomenutih zemalja. Dana 7. Tenkovi su zaustavljeni prepriječenim kamionima na dužini od nekoliko kilometara i nenaouružanim ljudstvom.

JNA je tada tvrdila da se radi o redovnoj vojnoj vježbi i manevru, no Hrvati su shvatili da je kolona bila pripravna za oružanu borbu. Na zahtjev Generalštaba JNA i generala Blagoja Adžića u dotad posve nepoznato selo Polog stižu zbunjeni predstavnici bosanskohercegovačkih vlasti na čelu s predsjednikom predsjedništva Izetbegovićem i Kljujićem te pokušavaju nagovoriti okupljene Hrvate da se raziđu i tako omoguće daljnje kretanje tenkovske kolone.

Žene brojnije, ali u BiH vladaju muškarci Paravojna jedinica, Arkanova Srpska dobrovoljačka gardapočela je napad na grad, gdje im se suprotstavila manja grupa pripadnika Patriotske lige. Moraju se boriti sa patrijarhalnim porodičnim ulogama, obrazovnim sistemom koji ukorjenjuje zastarjele rodne norme i sa političkim i ekonomskim sistemima kojima dominiraju muškarci.

Međutim, ta misija nije uspjela. Okupljeno mnoštvo popustilo je tek nakon molbe hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i propustilo kolonu 9. Rast napetosti u Socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini doveo je do masovnog osobnog naoružavanja i porasta broja incidenata. Prema podacima republičkog MUP-a iz lipnja Smatra se da je stvarni broj oružja u posjedu građana bio gotovo triput veći. Oružje koje je JNA dovozila Od jeseni Iako je njihov dolazak bio nenajavljen, mostarski krizni stožer u suradnji s hrvatskim kadrovima u ondašnjem MUP-u zaustavlja nalet pričuvnih postrojba da uđu u grad. Patrole Ministarstva unutarnjih poslova SR BiH presreću kamione s oružjem za koje niko ne zna "odakle su i kuda idu", pričuvne postojbe JNA pričuvnici iz Srbije slobodne zene u bosni i hercegovini Crne Gore, mobilizirani za rat protiv Hrvatske prilikom prolaza kroz BiH, često prave incidente i otvaraju nasumičnu vatru radi zaplašivanja stanovništva, pojavljuju se barikade i samozvani "organi reda" vrše kontrolu prometa. Sve ćešće su noćne pucnjave. Prvi znak rata u Bosni i Hercegovini bilo je uništenje sela Ravnogu istočnoj Hercegovininastanjenog Hrvatima, u srpskom okruženju, 1. Nakon uništenja Ravnog, uslijed političke neorganiziranosti bosanskohercegovačkih političara, kao i vojne nespremnosti i neorganiziranosti, dolazilo je do nekorektnih izjava pojedinih političara, koje su unosile razdor i nesporazume u političkom vrhu "Ovo nije naš rat!

Ravno je uništeno u ratnim operacijama JNA i crnogorskih rezervista radi osvajanja Dubrovnika. Na primjeru Ravnog, pokazala se nemogućnost republičkog rukovodstva da spriječi JNA u uporabi područja BiH kao poligona za napad na Hrvatsku. Neki tumače da je Izetbegović bio protiv napada na Hrvatsku, jer je navodno pozvao Muslimane da se ne odazivaju na mobilizaciju koju je provodila JNA. Ali, nakon što su hrvatska sela u Hercegovini spaljena, a ljudi poubijani, Izetbegović kao predsjednik Predsjedništva SR BiH nije smio ostati neutralan kao što je pokušao napraviti.

Nastupio je kao muslimanski vođa, a ne predsjednik svih stanovnika BiH. Pobili su osmoricu staraca Hrvata u kurve kraljevica Kijevu Dolu. Za središnju vlast u Sarajevu, stvaranje srpskih autonomnih oblasti bilo je iznenađenje. Takve vrste ekskluzivno nacionalnih teritorijalno upravnih jedinica nastajale su na područjima gdje je Srpska demokratska stranka osvojila većinu, time i vlast pa nije bilo stvarne potrebe za pravljenje dodatnog upravnog aparata uz već postojeći, koji je bio pod njihovim nadzorom. S obzirom da ustavna prava Srba nisu bila ugrožavana, a njihovo učešće u državnoj vlasti bilo je proporcionalno, stvaranje srpskih autonomnih oblasti je predstavljalo protuustavni pokušaj podjele države i pripajanja teritorija Srbiji. Srbi su radili na podjeli Bosne i Hercegovine, stvaranjem neovisne vlasti, vlastite policije, uprave, vojske, komunikacijskog i monetarnog sustava. Kod Srba su to bili Beli orlovipoznati kao šešeljevci i Srpska dobrovoljačka gardapoznata kao Arkanovi tigrovikoje je potpomagala JNA i dobrovoljačkih jedinica s teritorija Srbije. Već nakon incidenta na Plitvicamahercegovački Hrvati i Muslimani preko kriznih stožera kurve kraljevica formirati seoske postrojbea usporedno počinje formiranje i bolje opremljenih i pokretnijih vojnih postrojbi.

U listopadu Hrvatska stranka prava tj. Oni u prvo vrijeme u većinskim hrvatskim mjestima zapadne Hercegovine vrše patrolne dužnosti u suradnji s rezervnim sastavom MUP-a BiH. Propagandnim ratom JNA mogu se također dodati napadi srpskih paravojnih formacija u Bosanskoj Posavinikoji su na Radioteleviziji Sarajevo prikazani, kao marginalni lokalni sukob, s posjetom na licu mjesta, tada politički visoko rangiranih Fikreta Abdića i Biljane Plavšić. Slične akcije poduzimali su i drugi političari, npr. Stjepan Kljujiću propuštanju kolone tenkova na Gornjem Malovanukoja je zaustavljena od lokalnog stanovništva i politički organiziranih pojedinaca. Kolona je propuštena i tenkovi su slobodne zene u bosni i hercegovini korišteni u akcijama zauzimanja Kupresa. Također je zanimljiva akcija zauzimanja releje na Vlašiću Sve do zauzimanja releja od strane JNA, mogli su se čuti komentari zaposlenika, kao i poziv slobodne zene u bosni i hercegovini pomoć.

Nakon zauzimanja releja, emitiranje programa je nastavljeno bez komentara. Sve veći broj incidenata, dolazak jedinica JNA, koje su se povukle iz Hrvatske i Slovenijecrnogorskih i srpskih pričuvnika, doveli su do toga da republičko vodstvo mobilizira dio pričuvnog sastava MUP-a, jedinih oružanih postrojbi, koje su zadržane pod nadzorom središnje vlasti. Uz mobilizaciju pričuvnog sastava MUP-a i JNA je počela provoditi mobilizaciju iako je republičko Predsjedništvo preporučilo neodazivanje na te pozive. Iako je zapovjedništvo nad bosanskohercegovačkom Teritorijalnom obranom spadalo u nadležnost republičkih vlasti, JNA je akcijom izmještanja oružja TO-a pod svoj nadzor razoružala tu formaciju. Ujedno, veliki broj kadrova TO-a, kao i zapovjednik general Vukosavljević bili su Srbi, što je dodatno otežavalo pristup mobilizacijskim popisima.

Oduzimanje oružja Teritorijalne obrane od strane JNA nije išlo jednostavno i bez otpora. U općinama s većinskim hrvatskim i muslimanskim stanovništvom, općinske su vlasti uspješno odbile predavanje oružja JNA i opkoljavanjem i zauzimanjem skladišta opreme JNA, došle do neznatnih zaliha oružja i materijalno tehničkih sredstava. Pripadnik Zelenih beretkiRamiz Delalaić, ubio je pucnjem iz pištolja mladoženjinog oca Nikolu Gardovića i ranio svećenika Srpske pravoslavne crkveRadenka Mikovića, ispred Stare crkve na Baščaršijišto je prema srpskom shvaćanju početak rata. Kao odgovor na referendum, srpske paravojne jedinice su podigle u razdoblju od 1. U Bosanskom Brodu pripadnici srpske paravojne jedinice su nakon referenduma, 1. Nakon dva dana, 3. Tom akcijom pala je i prva zrtva u Odzaku. Tijekom ožujka rukovodstvo SDS-a završava pripreme za početak rata. Dovršava se formiranje srpskih općina, kao paralelnih organa vlasti, tamo gdje SDS nije pobijedio na izborima i vrše se pripreme za izdvajanje srpskih kadrova iz republičkog MUP-a, koji su trebali činiti srpski MUP.

Sve ona traži njega za seks crna gora to rađeno prema planu Oganizacija i aktivnost organa srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u izvanrednim situacijama. Potkraj ožujka bilježe se mjestimična puškaranja, Dana 1. Istoga dana, hrvatsko stanovništvo se evakuira iz Kupresaa u Sarajevu je održan prosvjed policajaca protiv podjela u MUP-u. Kao primjer metodologije djelovanja JNA i srpskih paravojnih jedinica može se uzeti Bijeljinau kojoj su borbe trajale od 1. Paravojna jedinica, Arkanova Srpska dobrovoljačka gardapočela je napad na grad, gdje im se suprotstavila manja grupa pripadnika Patriotske lige.

Oni su uspjeli slomiti otpor i počeli su s masovnim ubojstvima, koje nisu bile manifestacija ratnog ludila, nego sustavnog uklanjanje viđenijih ljudi, kao i bošnjačkog stanovništva. Operacija u Bijeljini imala je dvostruki zadatak. Bijeljina je komunikacijski značajna jer je ona sjecište dvaju krakova, kojima su slobodne zene u bosni i hercegovini srpski napadi na Bosnu i Hercegovinu: sjevernobosanskog posavskog i istočnobosanskog drinskog pravca. Ovladavanje Bijeljinom, središnjim gradom Semberijeomogućilo je potpunu kontrolu toga kraja, osiguranje zaleđa prema Srbiji, a time i logističku potporu. Kontrolom, Semberije osigurao se nadzor nad donjim tokom rijeke Save i ušćem Drine u Savu. Brutalnost kojom je izvršen napad, njegova medijska pokrivenost, paradna dotjeranost i pokazna opremljenost Arkanovih tigrova ponajprije su imali funkciju zastrašivanja bosanskohercegovačkog stanovništva.

Napad je izvršen uoči Bajramakao još jedan simbolični čin. Bijeljina je bila generalna proba prije početka otvorenog sukoba. U zauzeću Bijeljine, vidljiv je obrazac cure za jebacinu djelovanja JNA i srpskih paravojnih jedinica. Taj se obrazac u praksi manifestirao koncentracijom nadmoćnih snaga, uz potporu oklopno mehaniziranih jedinica erotski oglasi ogulin topništva. Grad predviđen za zauzimanje bio bi okružen i prometne komunikacije stavljene pod kontrolu. Putem sredstava javnog informiranja lokalno stanovništvo je pozivano na nepružanje otpora, najčešće korištenjem sintagmi o Jugoslaviji i bratstvu i jedinstvu. U slučaju slabijeg otpora, osvajanje grada preuzimale su na sebe pješačke jedinice koje je karakterizirala brutalnost prema zarobljenicima i civilnom stanovništvu. Uz likvidaciju predstavnika legalnih vlasti i uglednijih građana, počinjalo se s etničkim čišćenjem, a paravojne jedinice su kao nagradu stjecale pravo na pljačku.

Ako bi došlo slobodne zene u bosni i hercegovini jačeg otpora, koji su u praksi najčešće pružale lokalne snage naoružane osobnim naoružanjem, pješaštvo bi stalo i pozvalo topništvo da cure iz zagreba otpor. Uopće, srpske snage uglavnom su izbjegavale direktnu slobodne zene u bosni i hercegovini i koristile su se neselektivno topništvom, gdje god je to bilo moguće. Takav način uporabe topništva, zapovjednik Glavnog stožera VRS -a, Ratko Mladić je poslije, u opsadi Sarajevadefinirao kao "razvlačenje pameti". U popodnevnim satima, u Mostarupred vojarnom JNA Sjeverni logor, eksplodira cisterna napunjena eksplozivom, što označava početak rata u tom gradu, koji je više od mjesec ona trazi njega beograd sa slikom bio izložen teroru pričuvnika JNA iz Srbije i Crne Gore.

Rat u Bosni i Hercegovini – Wikipedija Ozbiljan, slobodan i iskren Bošnjak tražim ozbiljnu, slobodni i iskrenu Bošnjakinju u Bosni i Hercegovini i to od g za druženje, vezi i mogući brak.

Općinsko vodstvo u Neumu proglašava opću mobilizaciju za mir u Sarajevu i Mostaru. Ožujačke mirovne šetnje, koje su počele 8 mjeseci ranije Yutelovim koncertima za mir, postale su stil ponašanja građana Sarajeva u proljeće Jedinstveni su bili u jednom, na izgled paradoskalnom zahtjevu, tražili su mir od onih, koji su pobijedili na prvim demokratskim izborima SDS-ove barikade i noćni oružani sukobi su postali sarajevska svakodnevnica. U noći s 4. Sljedećeg dana, odvija se veliki antiratni prosvjed u Sarajevu. Ne zna se je li to bio naivni građanski pokušaj spašavanja mira, kontraobavještajna manipulacija narodom, kako bi se srušila legalno izabran vlast ili oboje. Kolona je krenula iz naselja Dobrinja i usput se povećala do više tisuća ljudi, na kraju je završila na Marijin dvoru ispred zgrade Skupštine BiH. Prosvjednici su nakon toga ušli u zgradu Skupštine Bosne i Hercegovinegde su kao Svenarodni parlament raspravljali o tome kako prevazići krizu i zaustaviti rat. Izviždano je obraćanje predsjednika Alije Izetbegovićaa premijer Jure Pelivan daje ostavku. Predsjedništvo je prihvatilo ostavku zbog pritiska Svenarodnog parlamenta, koji slobodne zene u bosni i hercegovini sastojao od neformalne skupine građana, koja je željela osnovati Svenarodnu vladu.

Okupljeni građani su nakon rasprave, jednoglasno usvojili Deklaraciju slobodne zene u bosni i hercegovini osnivanju Komiteta narodnog spasa BiH zbog očuvanja sigurnosti građana, očuvanja BiH slobodne zene u bosni i hercegovini putem izvanrednih izbora uspostave novih organa vlasti. Od JNA je zatražena, zaštita građane i njihovih života, osiguravanje mira u Sarajevu, razoružavanje i protjerivanje svih paravojnih formacija.

Na prosvjednike su pucali pripadnici srpskih paravojnih jedinica iz hotela Holiday Inn, u kojem je bilo sjedište kriznog stožera Srpske demokratske stranke5 ljudi je poginulo, a 30 ranjeno. Među ubijenima, bile su studentice: Suada Dilberović i Olga Sučićkoje se smatraju prvim sarajevskim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini. Tijekom toga dana, srpski MUP napao je školu republičkog MUP-a na Vracama, u Sarajevuu kojoj je bilo oko kadeta, gdje je poginuo jedan šesnaestogodišnji kadet. Predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović prosvjeduje kod Blagoja Adžićaizjavljujući da je to napad na hrvatski narod i međunarodno priznatu i suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Istog dana Skupština srpskog naroda Bosne i Hercegovine završava svoju Njezin predsjednik Slobodne zene u bosni i hercegovini Krajišnikkoji je istovremeno bio predsjednik Skupštine RBiH, potpisao je dokument o proglašenju nezavisne srpske republike. Srpske snage su imale vrlo uvjerljivu prednost u pogledu naoružanja i broja ljudi uključenih u sustavno organizirane postrojbe. Međutim su bile slabo vođene, uglavnom nedovoljno uvježbane i nedisciplinirane, što je sve znatno slabilo slobodne zene u bosni i hercegovini učinak. U bitci za Kupress agresorske strane sudjelovalo je 6. Nakon 4 dana borbe i otpora nadmoćnijem srpskom neprijatelju, Kupres pada, 7. U 7 dana borbepoginulo je hrvatskih branitelja. Srbi su na Kupreškoj visoravni imali 85 poginulih i zarobljene osobe.

Pozdrav, odlični tekstovi, sve pohvale. Mislim da se u ovih 30 trebao naći stari grad Srebrenik kao jedan od najstarijih gradova u BiH i dom Stjepana Kotromanica. Mislim da si preskočio možda i najljepši dio bih park prirode blidinje koji ima jezero na oko mnv 3 planine od kojih je najviša čvrsnica mmv a postoje 2 pješačke staze i jedna za bicikle i aute do vrha put do vrha traje oko 4 sata pješke a vidi se vedrim danima čak i jadransko more postoji i skijalište zimi i još puno toga. Bosna i Hercegovina je stvarno predivna zemlja slobodne zene u bosni i hercegovini stvarno ima dosta za ponuditi… Ja bih navela još par mjesta koja su mene lično oduševila: -Vodipad skakavac nadomak sarajeva najveći vodopad u BiH -Kraljevski grad Bobovac -Tešanjska Gradina -Pješčane piramide kod Foče -Livanjska polja -Kraljeva Sutjeska To je samo mali dio od mnogih mjesta koje vrijedi posjetiti posjetiti.

Ja cu stati u zastitu svog rada, redovnim putem. Ugodan dan. Pozdrav Adnane, ako mislimo na istu sliku sa Prokoškog jezera, na google je kao izvor pisalo Pinterest, zaista nisam znao da se radi o nečijoj slici. Ovaj tekst generiše dosta posjeta, te ako želiš, mogu staviti tvoj link ili izvor koji želiš ispod slike, samo mi javi šta tačno da stavim. Rođena sam u Tuzli, ali sam živela u njoj samo agencija za upoznavanje hvar meseca kad su moji prešli u Beograd nema kurve kraljevica sa poslednjim ratovima. Nikada pre nisam čula za slana jezera u Tuzli.

Šta vidjeti u Bosni i Hercegovini? (TOP 34 lokacije) U scenariju nasljeđenom iz Hrvatske, Srbi u Bosni i Hercegovini raspisuju za 9 i Tražim slobodnu i ozbiljnu Bošnjakinju u Hercegovini i to od g, Imam 43g crna kosa zelene oći imam svoj stan i ekonomski sam situiran.

Baš zanimljiv članak, ili post. Kamene kugle u mjestu Zavidovići i dolina bosanskih piramida u mjestu Visoko nedaleko od Sarajeva. Pratite nas. Prethodni Naredni. Bosna i Hercegovina. Žene brojnije, ali u BiH vladaju muškarci. Gordana Sandić-Hadžihasanović. Pogledajte komentare Odštampaj. Popis u BiH: Nacionalnost važnija od pismenosti Prosječna starost umrlih osoba je 73,4 godine — žene u posjeku umiru sa 76 a muškarci sa 70 godina života. Predstavljen je i koeficijent maskuliniteta koji predstavlja broj muškaraca na žena. Brak ili mrak? To je jednini način za uspjeh u današnjem poslovnom svijetu"navodi Jukić. U firmi, kojom Marija rukovodi, većina uposlenika su žene.

  1. Povratak na Tjentište u večernjim časovima i odlazak.
  2. Bitka za Žepu u kojoj će navodno srpske snage koristiti kemijsko oružje [] će trajati između
  3. Nakon velikih antiratnih prosvjedaotvorena je vatra na prosvjednike s brda, čime započinje opsada a građani sve više odlaze u skloništa.
  4. Incident kod Mrkonjić Grada.

Kaže da o tome nije razmišljala prilikom zapošljavanja, ali da je danas ponosna na tu činjenicu. U ovom slučaju, to su uglavnom žene. U početku smo imali neke muškarce u našem timu, ali njihovo vrijeme u kompaniji slobodne zene u bosni i hercegovini bilo kratko. Mislim da igra ulogu i to što je žena direktor. Žena kao direktor, predsjednik ili CEO, u stvari znači da žene imaju glavnu ulogu u upravljanju. Mislim da je to nekim muškarcima teško prihvatiti, a pogotovo ovdje na Balkanu"tvrdi Jukić. Tokom vremena koje smo provele u BiH, svjedočile smo tome da mnoge žene hrabro prave korak naprijed ka učešću u javnom životu, ali smo nažalost takođe vidjele bezbroj ličnih napada na žene. Na nedavnom događaju koje su organizovale Misija OSCE-a u BiH i Ambasada Švedske, učesnice i učesnicI su diskutovali o načinima na koje oni koji uznemiravaju stavljaju metu na žene i njihov javni angažman. Napadači kritikuju seksualnost i ponašanje žena, kao i njihove uloge majki i supruga, oslanjajući se na društvene mreže da šire lažne i zlonamjerne narative slobodne zene u bosni i hercegovini njihovim ličnim životima i političkim stavovima, implicitno ili eksplicitno pozivajući druge da im se pridruže i pojačaju intenzitet napada, često do tačke ugrožavanja lične sigurnosti žena koje su meta napada. Korištenje laži i dezinformacija sugeriše postojanje pokušaja da se diskredituju žene i da ih se prisili da učine korak nazad ka tradicionalnim ulogama.

Kada se žene javno usprotive uznemiravanju, često se suočavaju sa nevjericom ili sa još više uznemiravanja, u naporu da ih se ućutka. Proteklih sedmica smo vidjele snažnu reakciju javnosti na takvo stanje.